top of page

Kreatív Harmónia - Lírakészítő Tábor

Faragd ki hangszeredet! - Hangold át Lelkedet!

 

Szereted a zenét, a hangokat? Szereted a fát amely tovább él veled és társad lesz egy hangszer formájában amelyet te készítettél? Szereted a folyamatot amelyen keresztül kezed és lelked hangszerré formálják a nemes fát? Igen, ez egy önfeledt folyamat amelyben önmagadhoz is közelebb kerülsz, megismered jobban önmagad.

 

Ötnapos táborokat szervezünk, amelyben elkészítheted saját lírádat (a hangszeredet), minőségi időt tölthetsz önmagaddal, a többi résztevővel és velem. Közben kiválóan érzed magad: szauna, sószoba, tábortűz, kajak-kenu, a fenséges Duna és finom vegetáriánus (illetve igény esetén hús-) ételek várnak. Krappai Györgyi vagyok, tarts velem ebben a néhány napban egy csodálatos, békés Duna-parti környezetben, a Ráckevei Duna-ág partján, 35 km-re Budapesttől.

 

Ez a tábor többről szól mint egy hangszer elkészítéséről, bár ez sem kevés. Ez a tábor arról (is) szól hogy harmóniába kerülsz önmagaddal, kreativitásoddal. Munkád során folyamatosan az “itt és most” – ban vagy, amely a belső öröm, derű és növekedés egyetlen hiteles forrása. Emellett téged támogat az Univerzum minden eleme (tűz, föld, levegő, víz), hiszen a Duna partján, festői természeti környezetben vagyunk.

 

 

A LÍRAKÉSZÍTÉSRŐL:

 

Órákig csak faragod, vésed, ráspolyozod, reszeled. Nyersen is gyönyörű, de figyeled, s egyre szebb. Gyönyörködsz benne, nézegeted. Még órákig csiszolod, fényezed, lehelgeted. Egyszercsak megkapja a húrjait, életre kelt, megszólal! Mekkora pillanat ez! Megszólal! Kívül is, belül is. A testében, a testedben, a lelkedben, - ha vannak körülötted, az ő lelkükben is. Így készül. Így készülnek. Akár együtt, veled. A líra: varázshangszer. Általános panácea alkotásra szomjazó lelkednek. Megszólal egy hang, a lélek mélyéből zeng, ez a hang szelíden nyugodt. Másik világból szól, egy magasabb szférából zeng. Szerető édesanyád hangja simogat így. Ha volt, aki megnyugtatott szeretetével, az ő hangjának rezgése ez. A húrok csak fölerősítik, testet adnak neki. A rezonancia növekedik, már a sejtjeidben is érzed. A pentaton hangzás nélkülözi a fájdalmasan szűk félhang távolságokat. Bármit játszol rajta, az jól esik, símogat, harmonizál, nyugtat. Ha babát vársz, tedd a pocakodra, zengesd meg. Ha pici gyermeked van, játssz rajta neki! Szinte mindegy, melyik húr jön melyik után, jól fog esni, amit hallasz. Tedd az este részévé, pengesd meg, ha alkonyodik, ha az elnyugvás ideje jön. Ha beteg van a közeledben, gyógyítsd vele. Ha csak Te magad vagy, ha szeretnél valamit, ami jól esik neked, ha vágysz egy nemes hangra, vedd az öledbe a lírádat, s játssz rajta, pengesd a húrjait - csak úgy magadnak. Érezd közben az angyalok szárnyainak suhogását.

 

A líra elkészítése egy fantasztikus folyamat, öt nap alatt a Tiéd lehet. Amennyi szeretetet beleteszel, annyira fog szépen szólni.

 

 

RÓLAM:

 

Krappai Györgyi vagyok, 20 éve készítek hangszereket (leginkább lírát), s vezetek lírafaragó kurzusokat az országban mindenfelé. Főképp a Waldorf-iskolák szüleivel dolgozom együtt, ők a legérzékenyebben fogékonyak ennek a hangszernek a gyógyító-harmonizáló hatására. Életem utolsó negyedszázada ekörül a téma körül forog, diplomamunkám témája is a hangszerkészítés volt. Azóta voltam pedagógus, osztálytanító, zenetanár. A hangszerek, s főképpen a líra mindig ott volt a közelemben: faragtam, faragni tanítottam, játszottam rajta. Szívesen tanítom készítését újra meg újra.

 

 

A KÖRNYEZETRŐL:

 

A helyszín Majosháza, a Ráckevei Duna-ág partja. A pontos cím lejjebb megtalálható. 

 

A hely akár egy meseház vagy ékszerdoboz, kis szobákkal, nagy teraszokkal, közösségi térrel, sok zölddel, kékkel, növényekkel, fákkal. Erdő helyett igazi vadvíz vár a maga csodálatos világával és varázsával. A hely neve "Duna-Parti Vendégház, Rekreációs és Élménypark”. A ház és létesítményei a Ráckevei Duna-ág partján helyezkednek el, annak is legszélesebb, festői pontjánál. A vele szemben lévő nádmező és füves, mocsaras részek Natura 2000 Természetvédelmi Területhez tartoznak. A helyet folyamatosan bővítjük, finomítjuk. Varázslata mostani formájában is képes különlegeset nyújtani: a fizikai jó-lét és a spirituális feltöltődés örömét a hely békéjével, nyugalmával ötvözve. A természet szeretete, egy szeletnyi luxus, sokszínű szolgáltatások, garantált feltöltődés és a magánszféra tisztelete: ezt nyújtja a hely.

 

 

A FÉRŐHELYRŐL, INFRASTRUKTÚRÁRÓL:

 

A házban 1 szoba és két minigarzon (konyhával) vár, egyenként kétszemélyes ágyakkal (6 fő). Lehetőség van a sószobában tölteni az éjszakát nagyon egészséges körülmények között (2 fő). Ez összesen 8 fő). Sátor hozható illetve kettőt mi is tudunk biztosítani. A maximum létszám részünkről 10 fő amely a hozott sátrak függvényében több is lehet.

 

Kültéri női-férfi WC, mosdó biztosított. Kültéri zuhanyzó telepítése folyamatban van. A ház minden szobájában WC, mosdó, zuhanyzó biztosított. A wellness-házban hidegvizes zuhanyzó van.

 

A hely 3000 nm-es területen helyezkedik el, hatalmas kerttel, fákkal, növényekkel, medencével, szaunával, sószobával. Kajakot és kenut tudunk biztosítani, valamint horgászfelszerelést, ha éppen horgászni szeretnél.

 

Képeket itt találsz:

https://www.growinjoy.com/galeria

https://www.growinjoy.com/elmenyprogramok

 

 

 

A PROGRAMRÓL:

 

A program ötnapos, és fő motívuma a lírakészítés. Ezt a reggeli, délelőtti órákban végezzük. A délutáni, esti időszakban van lehetőség más, közös vagy egyéni, programokra, mint például: közös főzés, szauna, sószoba, vízitúrák, horgászat (napi engedély váltható és előre egyeztetendő), meridiántorna, meditáció, koncentrációs gyakorlatok, játékok, közös beszélgetés, esti tábortűz, stb. Napi három étkezést és a teljes infrastruktúra használatát az ár tartalmazza.

 

(A közös főzésnek közösségépítő ereje van, különösen, ha naponta váltjuk egymást. Az a tapasztalatunk, hogy ezek mindig jól sikerülnek. Ezért tettük így a program részévé.)

 

Jó minőségű alapanyagok beszerzéséről gondoskodunk. Ez tartalmazza az élelmiszereket, vizet, kávét, teát. Az ételek kitalálása és elkészítése a résztvevők feladata.

 

 

KIKNEK AJÁNLJUK KÜLÖNÖSEN?

 

Mindenkinek 14 éves kor felett, lányoknak, hölgyeknek, fiúknak, uraknak. A munka nem megterhelő de minimális fizikai erőfeszítést igényel. A hely jelenlegi szálláshelyi adottságaiból adódóan a tábor sokat ad pároknak, családoknak, kismamáknak, zenekedvelőknek, ébredőknek, felébredteknek, útjukat kereső embertársainknak. Továbbá azoknak, akik szeretik a vizet, vízivilágot, természetet, békét, csendet és szeretnék összekötni a kellemest a hasznossal, azaz egy késő nyári kényeztetést egy kis elvonulással, és ön-felemelő tevékenységgel.

 

 

A TÁBOR IDŐPONTJAI:

 

A tábor ötnapos, amely hétfő 9:00 – tól Péntek 18:00 – ig tart. Kezdési időpontok: 

Fix időpontok 2021-ben később kerülnek meghirdetésre. Konkrét csoportra, konkrét időpontra vonatkozó egyedi igények esetén a tábort megszervezzük.

 

További időpontok megbeszélés tárgyát képezhetik minimum 5 fős csoport jelentkezése esetén.

 

 

ÁRAK, FELTÉTELEK:

 

A lírakészítő tábor 5 főtől indul, maximum 15 főig egy turnusban.

Az ötnapos tábor díja tartalmazza a következőket: ÁFA, IFA, napi 3x étkezés, víz, tea, a lírakészítés díja, tüzifa, szállás, takarítás valamint az ingatlan teljes infrastruktúrája, mosási lehetőséggel). Az ár nem tartalmaz alkoholt, kávét, gyümölcslét valamint az oda-vissza utazás költségeit.

Az ötnapos (négy éjszaka) tábor díja a ház minigarzonjaiban: 140,000 Ft.

Az ötnapos (négy éjszaka) tábor díja a ház szobájában (nincs konyha): 120,000 Ft.

Az ötnapos (négy éjszaka) tábor díja a sószobában (hidegvizes zuhanyzó): 105,000 Ft.

Az ötnapos (négy éjszaka) tábor díja a hozott sátrakban: 85,000 Ft.

 

Fontos tudni, hogy jelenleg 3+1 helyiségünk van, kétszemélyes ágyakkal, ez családok, párok számára jelent ideális megoldást. Egyének számára talán a sátor jelenti a legjobb megoldást.

 

Alkohol, mértékkel, a nap végétől engedélyezett (például a tábortűz körül). Alkoholt az ár nem, tartalmaz.

JELENTKEZÉS:

Részvételi igényét kérjük a growinjoygreen@gmail.com e-mail címre küldött üzenettel jelezze. Az alábbi információkat várjuk:

  • Név

  • Jelentkezők száma

  • Egyéni vagy közös lírakészítés (párok esetén)

  • Étkezéssel kapcsolatos tudnivalók (ha van ilyen), pl. vegetáriánus, vegán, laktózérzékenység, gluténérzékenység, stb.

Az érvényes jelentkezés feltétele a teljes díj 25%-nak befizetése, mint előleg. A befizetésről visszaigazolást küldünk, a számlát a teljes összeg befizetésekor küldjük. A befizetés átutalással történik az alábbi számlára. A teljes összeget a tábor megkezdéséig kérjük befizetni, átutalással, vagy a helyszínen, személyesen készpénzben:

 

Grow in Joy Kft, Majosháza, 2339, Széchenyi sétány 309. Számlaszám: 11742252-25544088-00000000

A tábor indulását a tervezett kezdőnap előtt 2 nappal megerősítjük. Amennyiben a minimum létszámot nem érte el a jelentkezők száma, azaz a tábor elmarad, az előleget automatikusan visszautaljuk.

Párok jelentkezése esetén, amennyiben csak egy líra közös készítése, faragása a cél, a végszámlát egy líra árával csökkentetten bocsátjuk ki. Ez 35,000 forint megtakarítást jelent, ÁFÁ-val.

 

bottom of page